چگونه وارد حوزه مشاوره در زمینه کسب کار شدم؟
با توجه به اینکه سالها در محیط های تجاری، صنعتی و تولیدی مشغول به فعالیت اجتماعی بوده ام، علاقه زیادی به این فضاها و چالشهای مربوط به آن پیدا کردم ولی به تدریج و با افزایش سن و آگاهی و تجربه متوجه شدم که در بسیاری از موارد، فعالیت های درآمدزا توسط افرادی در حال اداره شدن است که در گردابی از مشکلات ناشی از قوانین و مقررات،نابرابریهای اقتصادی، مشکلات بانکی، تورم، مشکلات منابع انسانی و هزاران مورد دیگر در حال تلاش هستند. در نتیجه با عدم توجه کافی به فرآیندهای آسیب زای داخلی مجموعه خود، باعث اثرگذاری بیشتر مشکلات بیرونی بنگاه اقتصادی خود می شوند و در نتیجه به تدریج در باتلاقی از مشکلات فرو رفته و از آنجا به بعد فقط به روزمرگی پرداخته و تلاش می کنند که در این میانه، فقط زنده بمانند.
بعد از مطالعه علمی و عملی بر روی این موضوع متوجه شدم که این مشکل نه تنها در سازمان های بزرگ و کوچک بلکه حتی در فعالیت های اقتصادی چند نفری و تک نفری وجود دارد.
البته که نحوه مقابله و نتایج حاصله، به نسبت بزرگی بنگاه اقتصادی متفاوت است. به طور مثال مشکل در بنگاه کوچک ، عدم کمک گرفتن از افراد با تجربه علمی و عملی است،با فرض اینکه مشاور که خودش فعالیت ما را انجام نمی دهد پس نمی تواند کمک کند و فقط هزینه اضافی به مجموعه تحمیل می کند، اما برعکس، در بنگاه های بزرگ مشکل بیشتر به این شکل بروز می کند که از مشاورین متعدد و راهکارهای علمی استفاده می شود اما با این حال مشکل سازمان پا برجا مانده و در بعضی موارد عمیق تر و وسیع تر می شود. علت اصلی آن، این است که روش های علمی، وارداتی هستند یعنی با توجه به فرهنگ، زمان، مقتضیات، واقعیت ها و امکانات کشورهای غربی و یا شرقی ابداع شده اند و نمی توان بدون بومی سازی و بسترسازی و در نظر گرفتن مقتضیات قانونی، فرهنگی، زمانی و اجتماعی کشور خودمان آنها را به کار بست و انتظار همان نتایج کشورهای مبدا را داشت، به تجربه دیده ایم که نه تنها این روش ها مشکلات را حل نمی کنند بلکه خود به سرعت تبدیل به معضل سازمان می شوند.
با در نظر گرفتن موارد مطرح شده، در طی سالهای گذشته تلاش کرده ام که با استفاده از تجربیات علمی و عملی و همچنین کمک گرفتن از افراد با تجربه علمی و عملی در زمان های مناسب، در کنار افرادی که یا در حال راه اندازی کسب و کار جدید بوده اند و یا در حال اداره کردن بنگاه اقتصادی بوده اند، برای سودآورتر کردن و یا جلوگیری از ضررهای مالی باشم و البته به دلایل مختلف در بعضی موارد موفق نبودیم ولی به لطف خدا و تلاش این عزیزان در تعدادی از این موارد به جهت افزایش سودآوری و خصوصا افزایش بهره وری در شرکت های تولیدی موفق شدیم.
در همین راستا در صورتی که قصد راه اندازی کسب و کار جدید و یا افزایش سودآوری و بهره وری فعالیت اقتصادی خود را دارید جهت همکاری در غالب فعالیت مشاوره مدیریتی و کسب و کار، اعلام آمادگی می نمایم.
با تشکر
محسن متمکن